Előfizetői tartalom

Pánik kezd kialakulni - ahogy egy londoni kereskedő látja a forintot

Portfolio
Olyan szintekre értek el a régiós devizaárfolyamok, amelyek mellett már nem igazán számítanak az aktuális események; pánik kezd kialakulni és az is látszik, hogy a forintot a többieknél kevésbé szeretik a befektetők - mondta el a portfolio.hu érdeklődésére az egyik meghatározó londoni bank kereskedője. Mind a kötvény-, mind a devizapiacon (magyar) kényszerlikvidálásokról hallani, ilyenkor a szereplők nem mérlegelnek, egyszerűen csökkentik a pozíciókat a további potenciálisan még nagyobb veszteségek elkerülése érdekében.

eurhufcomp Kora délután a szlovák jegybank ismét intervenciós hajtott végre a korona védelme érdekében, mely az egyébként is kedvezőtlen feltörekvő piaci hangulatban a régió többi devizájával együtt gyengült. Ezt a kormánykoalíció formálódásával kapcsolatos negatív hírek csak fokozták. Úgy tűnik azonban, hogy a jegybanki intervenció csak átmenetileg hatott, a piac...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés