Előfizetői tartalom

Megmenekültek az önkéntes pénztárak: 50% kerülhet ide adó- és járulékmentesen

Portfolio
Enyhített a kormány az Új Egyensúly programban szereplő szabálytervezeten, azaz az abban javasolt 20% helyett a munkáltatók havonta a minimálbér 50%-áig fizethetnek be kedvezményesen dolgozóik javára az önkéntes pénztárakba. Ez konkrétan azt jelenti, hogy 2007-től a jelenleg 81250 forinttal (a minimálbér 130%-a) szemben 32750 forintot fizethetnek be (6550 Ft-ra emelkedik a minimálbér) adó- és járulékmentesen a dolgozók javára.

Az intézkedés a pénztárak szerint nem eredményezett volna többletbevételt, ugyanakkor ellehetetlenítette volna őket, mivel az önkéntes nyugdíjpénztárak tagdíjbevételének mintegy kétharmada, s az egészségpénztárak tagdíjbevételének mintegy 90 százaléka a munkáltatóktól származik. A pénztárak elégedettek a változtatás mértékével. Az 50 százalékos limit nem áll...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés