Előfizetői tartalom

Katasztrófakoalíció alakul Szlovákiában - Meciar pártja ismét a kormányban

Portfolio
A legrosszabb kimenetelként emlegetett szlovák kormánykoalíció valósággá vált, miután a június 17-i előrehozott választásokon győztes szociáldemokrata Smer vezetője, Robert Fico tegnap este bejelentette: a Ján Slota vezette Szlovák Nemzeti Párttal (SNS) és a Vladimir Meciar vezette Néppárt- Demokratikus Szlovákiáért Mozgalommal (LS-HZDS) kíván kormányt alakítani. Az egyezség része, hogy sem Slota, sem Meciar nem kap majd miniszteri posztot - emlékeztetnek a hírügynökségek.

A leendő kormánykoalícióban 11 tárcát a Smer, hármat az SNS és kettőt az LS-HZDS kap majd. Magyar szempontból kifejezetten negatív, hogy 8 évi kormányzati szerep után most nem kerül be a kormányba a Magyar Koalíció Pártja (holott minden idők legjobb eredményét érte el a mostani választásokon), ugyanakkor a szélsőséges magyarellenességéről ismert SNS a kabinet részét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés