Előfizetői tartalom

Lassan csúcsközelbe ér az olaj ára

Portfolio
A tegnapi kereskedés végére a Brent típusú kőolaj hordónkénti ára visszakapaszkodott a 70 dolláros szint fölé,és a ma reggeli nyitást követően tovább száguldott felfele. Az olaj árfolyamának változása nehezen prognosztizálható, hiszen míg az iráni feszült helyzet és a louisianai csatornalezárás okozta termeléskiesés az árak emelkedését generálják, addig az iraki termelés helyreállása és az Atlanti ocean csendesnek mondható időjárása lefele nyomják az árakat. Amerre elmozdul a mérleg nyelve, arra megy azolaj ára is.

A louisianai csatorna lezárása Az olaj árának elmúlt heti és tegnapi emelkedése leginkább a vártnál alacsonyabb amerikai készletadatoknak és a szállítás szempontjából kulcsfontosságúnak számító louisianai csatorna lezárásának köszönhető. A csatornában a kiömlött olajfoltok miatt tisztító munkákat végeznek, és emiatt a Citgo Petroleum, a ConocoPhillips, és a Calcasieu...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés