Előfizetői tartalom

"Nem a forintnak áll a zászló..." - hogyan tovább? (Raiffeisen)

Portfolio
Rekordmélységig süllyedt nemzeti valutánk értéke, ugyanis közel 280 forintot kell adni 1 euróért. Az elmúlt egy hónapban 5%-ot, év eleje óta 9%-ot, az elmúlt egy évben 11%-ot veszített értékéből - foglalja össze a folyamatokat havi devizaelemzésének a forint/euró árfolyamról szóló részében Török Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője. A deviza-gyengülés nem egyedi jelenség a régiónkban, de a többiek esetében jóval kisebb mértékű volt az értékvesztés.

A kilátásokkal kapcsolatban Török leszögezi: "semmi jóra nem lehet számítani. Hazai forrásból egyelőre nem várható a negatív hangulat megfordulása. Követjük tehát a globális tőkepiacok csapongásait. Szerencsés esetben a következő 1-2 hónapban a forint/euró árfolyam 275-280 között stabilizálódhat, de fontos megjegyezni, hogy véleményünk szerint semmi nem tudja visszatartani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés