Előfizetői tartalom

A középső és a felső ÁFA-kulcs is megemelkedhet! - Csak másfél évig lenne bankadó?

Portfolio
A kormány megfontolandónak tartja, hogy a középső, 15%-os ÁFA-kulcs szeptember 1-től ne 20%-ra, hanem ennél alacsonyabb szintre emelkedjen, cserébe a felső kulcsot 20%-ról 22-23%-ra emelné a költségvetési bevételkiesés pótlására - szűrhető le a tegnapi Országos Érdekegyeztető Tanács ülésen elhangzottakból a Magyar Hírlap beszámolója szerint. A kormányoldal határozottan elutasította azt a munkaadói javaslatot, hogy az egyszerűsített vállalkozói adó (EVA) ne 10, hanem csak 5%-ponttal emelkedjen. A kormány oldal leszögezte: nincs alku az egészségügyi hozzájárulás (eho) megtartása, a házipénztár adó bevezetése, a kamatadó mértéke és bevezetése idejében - írja a Világgazdaság.

Az ülésen részt vevő Veres János jelezte: alku tárgyát képezheti az a tervezet, miszerint az önkéntes kölcsönös biztosítópénztárba történő befizetés januártól csak a minimálbér 20%-áig lenne adómentes. A kormány azt mindenképpen el szeretné érinti, hogy aki teheti: a minimálbér kétszerese után fizessen társadalombiztosítási járulékokat Az ÁFA-kulcsok megváltoztatásával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés