Előfizetői tartalom

Az adóemelések részletei: ÁFA, jövedéki adó, SZJA, társasági adó, EVA, egészségbiztosítási járulék

Portfolio
Az egyensúly gyors megteremtése érdekében a kiadások csökkentése mellett elengedhetetlen, hogy az elkövetkező egy-két évben az állam ne csökkentse, hanem növelje bevételeit - mondta Gyurcsány Ferenc az OÉT ülésén. Az adócsökkentési program elhalasztása mellett olyan intézkedésekre van szükség, amelyek az igazságos közteherviselés elvét érvényesítve bizonyos területeken növelik a lakosság, a vállalkozások hozzájárulását a közös kiadásokhoz, de egyben hosszabb távú társadalompolitikai és fejlesztési céljainkat is szolgálják. Az ÁFA effektív kulcsa nő, bevezetésre kerül a szolidaritási adó, az EVA kulcs 25% lesz, az egészségbiztosítás terhei szintén növekednek.

Az általános forgalmi adó kedvezményes kulcsának emelése 2006. szeptember 1-étől - az általános forgalmi adó jelenlegi 15%-os kulcsa 20%-ra emelkedik. - az 5%-os ÁFA kulcs és az oda besorolt termékek köre nem változik. - Az uniós jogharmonizáció miatt 50%-ról 70%-ra emelkedik a telefonhasználatra jutó ÁFA levonható hányada. Ennek ellentételezésre viszont a jövőben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés