Előfizetői tartalom

Nagy felzúdulást fogunk kiváltani ezekkel a javaslatokkal (Lengyel László)

Portfolio
Ha a jelenlegi trendek folytatódnak, össze kell omlania az állami nyugdíjrendszernek - jelentette ki Lengyel László, a Pénzügykutató Rt. elnök-vezérigazgatója a mai, a Stabilitás Pénztárszövetség által szervezett nyugdíjkonferencián. Lengyel fontos eredménynek nevezte, hogy az 1990-es évek végén felismertük: az állami nyugdíjrendszer felől az öngondoskodás felé kell elmozdulni. A jelenlegi nyugdíjrendszer igazi kockázatának nem a magánnyugdíjpénztári rendszert, hanem az államit látja. Lengyel szerint be kell látni, hogy az állami nyugdíjrendszer nem a szociálpolitika része, nem használhatjuk szociális ígérvényekre, választási kampánycélokra.

A szakértő szerint eljött a második nyugdíjreform ideje, ezeket a reformokat azonban össze kell hangolni az egészségbiztosítási rendszer reformjával, emellett jönnie kell az oktatásban való előgondoskodás elősegítésének is (a saját gyermekeink iskolai képzésére való előtakarékoskodás elősegítésével). Lengyel szerint 1998 óta súlyos vétség, hogy a politikai vezetés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés