Előfizetői tartalom

Bokros: vissza kell venni a 13. havi nyugdíjat! (ha tényleg van reformkor)

Portfolio
A nyugdíjkorhatár emelése és a svájci indexálás feladása mellett csökkenteni kell a helyettesítési rátát (az induló nyugdíjnak az utolsó bérhez viszonyított arányát) és emiatt vissza kell venni a 13. havi nyugdíjat - jelentette ki Bokros Lajos, a CEU professzora, volt pénzügyminiszter a mai, a Stabilitás Pénztárszövetség által szervezet nyugdíjkonferencián. Bokros szerint a visszavonandó 13. havi nyugdíj összegét az egészségbiztosítási kasszának kell odaadni, így a nyugdíjasok is - legalább jelképes módon - hozzájárulnak jelenleg is az egészségügyi kassza kiadásaihoz.

A CEU professzora szerint egyértelmű, hogy a nyugdíjkorhatár emelésére szükség van. Azzal lehet vitatkozni, hogy ez eltérő legyen-e a nemek számára. Bokros szerint elsősorban társadalmi igazságosság szempontjából együtt kell emelni mind a férfiak, mind a nők esetében a korhatárt. A nemzetközi trendek is ezt mutatják. Bokros szerint a nemzetközi viszonylatban magas magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés