Előfizetői tartalom

Maradhat az EVA, 10 ezer felett az EKHO - változik az 5 éves program

Portfolio
A szocialista frakció támogatja a kormány azon elképzelését, hogy megmaradjon az egyszerűsített vállalkozói adó (EVA), illetve annak árbevételi határa, és az adómérték 20 százalék körülire emelése is egybevág az MSZP elképzeléseivel. Az egyszerűsített közteherviselősi hozzájárulást (EKHO) azonban csak akkor volna értelme megtartani, ha az ebbe az adózási formába tartozók száma eléri a 10 ezret - értesült a Napi Gazdaság szocialista politikusi körökből. Jelenleg kevesebb, mint másfél ezer ekhóst tart nyilván az APEH, akik száma a színlelt szerződések ellenőrzésére adott moratórium júliusi lejártáig várhatóan emelkedni fog. Ha mégsem, akkor ezek szerint nem ad kielégítő megoldást ezen szerződések felszámolására, így 2007-től meg kell szüntetni az EKHO-t.

A lap információi szerint továbbra is vita van az MSZP és az SZDSZ között adózási kérdésekben, az azonban bizonyosnak látszik, hogy a költségvetési hiánycsökkentési kényszer miatt módosítani kell az 5 éves adócsökkentési programon. A módosítás mértékében nincs egyet értés. Az SZDSZ választási programjában célként tűzte ki a part, hogy egységesen 20%-os lenne...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés