Előfizetői tartalom

Maradhat az eva és az ekho is

Portfolio
A kormány nem kívánja megszüntetni sem az egyszerűsített vállalkozási adót (eva), sem az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást (ekho), azok jövőre is részei lesznek az adórendszernek - értesült a Napi Gazdaság. Ez azért lényeges, mert az utóbbi időszakban számos szakértő azt tanácsolta, hogy a csak meghatározott körnek szóló kedvezményes feltételeket biztosító módozatokat "irtsa ki" a kormány.

Az eva megszüntetése helyett a lap azt valószínűsíti, hogy a jelenlegi 15%-os kulcs emelkedik, vélhetően a más adónemeknél is favorizált 20% közelébe. Ezzel azonban jelentősen csökkenne az eva versenyelőnye. Szakértők szerint az is megoldás lenne, ha kivennék az áfakörből az evásokat, akik így a nettó összeg alapján adóznának. Az árbevételi határ (jelenleg 25 millió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés