Előfizetői tartalom

Túl nagy a csend! - Irán fegyverkezik, az olaj nem mozdul

Portfolio
Az olaj piacán a kereskedés csendesnek mondható, a befektetők a holnapi amerikai készletadatokat várják. Szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy óvatosan bánjunk short pozíciók nyitásával, hiszen nemsokára kezdődik a nyári benzinfogyasztási és hurrikán szezon, amik annak ellenére is felfele nyomhatják az olaj árát, hogy a legutóbbi felmérések szerint már csökkenő mértékben emelkedett a fekete arany iránti világpiaci kereslet.

A Brent típusú kőolaj ára ezen a héten nem tudott ismét a 70 dolláros szint fölé kerülni, de a 68 dollár álá is csak rövid időkre nézett be az árfolyam.Kevin Kerr, a Global Resources Trader szerkesztője szerint a kereskedők jelenleg csak alkalmi pozíciók kiépítését vállalják, hiszen még mindig nagy a bizonytalanság az iráni atomprogram és a növekvő dél-amerikai állami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés