Előfizetői tartalom

Mit tesznek az amerikaiak ha emelkedik a benzin ára?

Portfolio
A Brent hordónkénti ára visszapattant a 75 dolláros szintről, és jelenleg 73.25 dolláron folyik a kereskedés, ami a tegnapi amerikai nyersolaj és benzin készletek növekedésének köszönhető. A kedvező hírek háttérbe szorították az iráni patthelyzet miatt kialakult félelmeket, így az olaj piacán többségbe kerülhettek az eladók. Elemzők szerint a magas olajáraknak köszönhetően fel kell készülnünk a kereslet nagyobb mértékű csökkenésére - írja a Marketwatch.

Az amerikai nyersolajkészletek nyolc éve nem látott csúcson állnak, a benzinkészletek emelkedésére pedig már kilenc hete nem volt példa. A benzinkészletek 2.1 millió hordóval emelkedtek, ami édes kevés a korábbi hetek 25 millió hordós csökkenéséhez képest. A készletek 4.8%-kal vannak az egy évvel korábbi bázisadatok alatt. A brent árfolyamának alakulásaEnergia - alapanyag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés