Előfizetői tartalom

Irán 100 dolláros év végi olajárral számol

Portfolio
A Brent hordónkénti ára a mai kereskedés során tovább menetelt felfelé, és jelenleg 75.75 dolláron tartózkodik. Irán nem teljesítette az ENSZ akaratát, nem függesztette fel urándúsítását, ezért a jövő héten a Biztonsági Tanács öt állandó tagjának diplomatái és Németország képviselője fogja megvitatni, hogy milyen irányú erőfeszítéseket tegyenek a nyomásgyakorlásra. Az iráni külügyminiszter azt állította: Oroszország és Kína biztosította a teheráni kormányt arról, hogy a BT-ben megvétóz minden szankciót, amit a többi oszág kivetni szándékozik az arab országra - írja a Marketwatch.

A helyettes iráni olajminiszter egy sajtótájékoztató alkalmával azt nyilatkozta, hogy a nyersolaj hordónkénti ára év végére elérheti a 100 dolláros szintet, mivel a kínálati oldal nem fog tudni lépést tartani a növekvő kereslettel. A szaúdi olajügyekért felelős miniszter kijelentette, hogy sem országának, sem Amerikának nem áll érdekében az olaj árának jelenlegi szinten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés