Előfizetői tartalom

Devizahitelesek figyelmébe: egyre drágább lehet a svájci frank-hitel

Portfolio
A március közepi svájci jegybanki kamatmeghatározó ülés óta (amikor 25 bázisponttal 0.75-1.25%-ra emelkedett a 3 hónapos Libor célsáv, a kamatcél pedig 1.25%-ra) gyakorlatilag nem változtak érdemben az ország gazdasági kilátásai. A visszatekintő mutatók is, és az előrejelző indikátorok is egyöntetűen erőteljes, széles bázisú gazdasági növekedést mutatnak, miközben az inflációs kilátások továbbra is kedvezőek - olvasható a CIB Bank elemzői által készített friss Svájci kitekintőben. A bank elemzői arra számítanak, hogy idén összesen 50 bázisponttal emelkedik a svájci irányadó ráta, emellett a forint minimális erősödést produkálhat az év hátralévő részében a svájci frankkal szemben.

Az elemzés kiemeli, hogy az év/év alapú fogyasztói infláció tovább lassult - márciusban mindössze 1.0%-os volt a pénzromlási ütem, ami jóval elmarad a jegybank 2.0%-os tolerancia értékétől - és a legújabb inflációs prognózis szerint a jelenlegi kamatszint mellett is csak 2008 második negyedévében kerül veszélybe a monetáris hatóság definíciójának megfelelő árstabilitás....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés