Előfizetői tartalom

A Lobbitörvény (PwC)

Portfolio
2006. szeptember 1. napján hatályba lép az új lobbitörvény (2006. évi XLIX. törvény a lobbitevékenységről), amely egy régóta húzódó kérdéskörre, a közhatalmi szférában végzett érdekérvényesítésre próbál megfelelő szabályozást teremteni. A törvény születését rendkívüli érdeklődés kísérte, amely rámutat arra, hogy milyen nagy jelentősége van az egyébként meglehetősen szűkszavú jogszabálynak.

A jogalkotó által megfogalmazott cél szerint elsősorban a közhatalmat gyakorló szervekbe vetett közbizalom megerősödését szolgálja a törvény az érdekérvényesítés folyamatának nyilvánossá tételével. A törvény hatálya kifejezetten a megbízás alapján végzett érdekérvényesítő tevékenységre terjed ki, nem vonatkozik az érdekvédelmi céllal létrehozott szervezetekre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés