Előfizetői tartalom

Már nincs messze a 80 dolláros olajár

Portfolio
A pénteki kereskedés során a Brent hordónkénti ára nap végére megközelítette a 75 dolláros szintet. Az iráni atomprogram, a nigériai lázadók támadásai, és a csökkenő amerikai benzinkészletek további növekedést generálhatnak az olajárakban. Emellett a múlt héten az amerikai nyersanyagkészletek a várakozások ellenére csökkenést mutattak, ami a befektetőket vételi megbízások adására ösztönözte. Pénteken az olajárakat nap végére húzták fel, ami a bull piacon a hétvégére készülő befektetőkre jellemző viselkedés -írja a Marketwatch.

Kevin Kerr, a Global Resources Trader szerkesztője szerint a befektetőkre még mindig a múlt szerdai készletadatok vannak hatással, és ezek szerint az árfolyam a 75 dolláros szintet követően hamar elérheti a 80 dollárt. A Firmat elemzője, Michael Fitzpatrick úgy látja, hogy az olajárak jelentősebb mértékű csökkenése akkor jöhet el, ha az iráni és nigériai feszültség megoldódik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés