Előfizetői tartalom

Csúcson az olajár - az OPEC már nem tud többet termelni

Portfolio
A Brent hordónkénti ára a tegnapi kereskedés során újabb csúcsot döntött, és elérte a 72.9 dolláros szintet. Az amerikai nyersolajkészletek egy hónapja először csökkentek az elmúlt héthez képest, ami a befektetők vételeit generálhatták. Emellett az amerikai benzinkészletek tovább csökkentek már hetedik hete. Az OPEC nem tudja tovább növelni kitermelését, hiszen az országok már így is maximális kapacitás mellett termelnek, így kevés esély mutatkozik az olajárak megfékezésére.

A brent árfolyamának alakulásaEnergia - alapanyag melléklet A nyersolajkészletek 800,000 hordós csökkenésével a készletek 345.2 millió barrelre apadtak, ami még így is 6.6%-kal haladja meg a tavalyi év hasonló időszaki adatait. Az Economy.com közgazdásza, Rakesh Shankar szerint a készletek csökkenése is azt mutatja, hogy a kínálati oldalon egyre nagyobb korlátokkal kell szembenéznünk....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés