Előfizetői tartalom

Aranymánia (Technikai Elemzés, BWM-Equitas)

Portfolio
Az elmúlt hónapokban elképesztő emelkedést produkált a legnépszerűbb nemesfém a nemzetközi piacokon. De nemcsak ezért érdemes megnézni a technikai elemzés által nyújtott képet, hanem azért is mert a régióban először a hazai tőzsdén is határidős aranykereskedésbe vághatnak a cégek és magánszemélyek. Nem lesz könnyű dolguk: egy teljesen új terméket, egészen más viselkedésű árfolyamot kell megszokniuk.

Az aranyat a tengerentúlon gyorsan népszerűvé lett ETF-en, a GLD árfolyamán keresztül elemezzük. A hagyományos 14 napos RSI, ami minden ellenkező híreszteléssel szemben már ritkán használható jól, itt mégis meglepően jól jelezte a csúcs és mélypontokat. Segítséget nyújtott a pár hónappal ezelőtti "ráfordítós" ügyletben is, amikor egyazon napon történt a vételi pozíció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés