Előfizetői tartalom

Adócsökkentési láz

Portfolio
Európában továbbra is csökken a társasági adó kulcsa - köszönhetően a tagállamok között a munkaerőért és a tőkéért folyó versengésnek, valamint a gazdasági liberalizációnak-, míg a tengerentúlon a stabil illetve csökkenő adókulcs a jellemző - derül ki a KPMG 86 országban végzett éves felméréséből. Mike Glover, a magyarországi KPMG adóosztályának vezetője szerint miközben az adóverseny lassan eltünteti az egyes országok közötti adószintbeli különbségeket, Magyarország 16%-os társaságiadó-kulcsa továbbra is jócskán az uniós átlag alatti. A jövőben ugyanakkor szerinte nagyobb versenyelőnyt biztosíthat, ha egy ország adórendszere valóban vállalkozóbarát.

A KPMG felmérése szerint az Európai Unió tagállamainak átlagos adószintje 0,28%-kal 25,04%-ra csökkent 2005-ben, míg az OECD-országokban 28,31 %, az ázsiai térség országaiban 29,99 % és a latin-amerikai régióban 28,25 % az átlag. A legmagasabb adókulcsot Japán (40,69 %) és az Egyesült Államok (40 %) alkalmazza, míg a Kajmán-szigeteken a legalacsonyabb (0%) az adó. Az Európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés