Előfizetői tartalom

Tovább emelkedik az olaj, az USA készletadatokra vár a piac

Portfolio
A reggeli esést majd stagnálást követően a délelőtt nagy része folyamán emelkedett a nyersolaj világpiaci ára, mely mögött egy szaúd-arábiai kormány-közeli olajtanácsadó kétségbeesettnek tűnő nyilatkozatai, illetve az ország kitermelésének növelésével kapcsolatos aggodalmak állnak. A piac a hamarosan napvilágra kerülő amerikai készletadatok miatt is ideges.

A felmérések szerint jelenleg évi 2 millió hordó/napos keresletnövekedés mutatkozik a nyersolaj világpiacán, mellyel kapcsolatosan az említett olajtanácsadó kijelentette, hogy Szaúd-Arábia nem képes segítség nélkül növelni kitermelési kapacitásait és kielégíteni a fejlődő országok egyre növekvő feketearany éhségét. A brent árfolyamának alakulásaEnergia - alapanyag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés