Előfizetői tartalom

Irán kész az ellenállásra

Portfolio
A Brent hordónkénti ára ismét elkezdett drágulni,a fekete arany már a 62.5 dolláros szinten tartózkodik. Az emelkedést a nigériai és iráni feszültségek hajtják, illetve az, hogy egyre közelebb kerülünk az amerikai hurrikánszezon kezdetéhez, június elejéhez. Az olajárak emelkedése a kitermelés kiesésétől való félelemnek köszönhető, és nem a valódi kereslet-kínálati viszonyoknak. A kínálati oldal erős, hiszen az olajkészletek magas szinten vannak, ráadásul erre az évre kevesebb hurrikánt jósolnak a szakértők, mint tavalyra.

Nigéria déli részén folyamatos támadásokat hajtanak végre fegyveresek, ami az ország olajexportját már 20%-kal kurtította meg. Irán nukleáris programját nem nézi jó szemmel a világ, és próbálnak rá hatással lenni az ENSZ Biztonsági Tanácsának országai is, de egy iráni vezető televíziós riportjából kiderül, hogy az ország minden nyomásnak kész ellenállni. A brent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés