Előfizetői tartalom

Megszületett az adódöntés: érdemes befizetni

Portfolio
Az olasz helyi adót (IRAP) ügyben referáló új főtanácsnok (Dr. Stix-Hackl) tegnap terjesztette be véleményét az Európai Bíróságnak. A magyar helyi iparűzési adó megítélése szempontjából is különös jelentőségű ügyben a Bíróság tavaly októberben döntött úgy, hogy egy második meghallgatást tart - amelyre decemberben került sor -, illetve új főtanácsnoki véleményt kér.

Az új főtanácsnoki vélemény az olasz helyi adót továbbra is hozzáadott érték adó típusú adónak tartja, amely mint ilyen a Közösségi Áfa irányelv rendelkezéseibe ütközik és ezért nem egyeztethető össze a közösségi joggal. A vélemény sokkal nagyobb horderejű része azonban az, amely megállapítja, hogy az adó jogellenessége nem jogosítja az adózókat visszamenőleges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés