Előfizetői tartalom

Biztosítottak és pénztári tagok adókedvezményei: a változások

Portfolio
Évről évre egyre többen kötnek megtakarításos életbiztosítást, és folyamatosan bővül a különféle önkéntes pénztárak taglétszáma Magyarországon. Az ügyfelek nem utolsó sorban minél magasabb hozamot várnak el a választott biztosítótól, pénztártól. Számukra relatív hozamot jelent az adókedvezmény is, az adózási időszak közepén ezt feltétlenül észben kell tartani.

"Az idei évben is az adóévben befizetett biztosítási díj 20 százaléka, valamint az adóévben megfizetett díjából az előző adóévben megfizetett díjat meghaladó rész (növekmény) további 10 százaléka igényelhető vissza biztosítási adókedvezmény gyanánt." - hívta fel a figyelmet Ribényi Ákos, a Generali-Providencia Zrt. személybiztosítási osztályvezetője. 2006. január...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés