Előfizetői tartalom

Nukleáris egyezség Irán és Oroszország között - enyhülő olajpiaci feszültségek

Portfolio
Egyfajta alapegyezséget között egymással egy közös vállalat megalapítására a közös urándúsítás céljából Irán és Oroszország - jelentette be tegnap Golamreza Agazadeh, az iráni atomenergetikei szervezet vezetője. Néhány kérdés (nem technikai-műszaki jellegű) még tisztázásra vár a következő napokbeli tárgyalásokon. Iránnak egy eddig nem részletezett előfeltétele még van. Fontos, hogy a bejelentés mellett iráni illetékesek nem jelezték, hogy felfüggesztenék a hazai, közelmúltban újrakezdett urándúsítást. Az olajpiacon (határidős jegyzések) kissebb árcsökkenést hozott ma reggel a kedvező hír.

Irán az eddigiekben ragaszkodott hozzá, hogy saját maga dúsíthassa az uránt, állítása szerint csupán békés célokra. Oroszország eredeti javaslata az volt, hogy ő maga dúsítsa az uránt az irániaknak. Elképzelhető, hogy a további tárgyalások arról folynak, hogy Irán hagyjon fel a hazai urándúsítással. A tegnapi elvi megállapodás után a diplomáciai, a biztonságpolitikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés