Előfizetői tartalom

Zuhan az olaj ára - mi lesz a benzinnel?

Portfolio
A Brent típusú kőolaj ára a tegnapi kereskedést 59.52 dolláron zárta. Ezzel tovább folytatódik az a negatív trend, ami már február elejétől tart. Az IFR elemzője szerint, amennyiben az árfolyam nem pattan vissza az 55.40 dolláros szintről, nagy tér nyílik meg a további csökkenés előtt, és a következő támasz már csak 40 dollárnál található. A befektetők az USA készletadatok alapján hozzák jelenleg döntéseiket, és mivel 11 %-al a múlt évi szint feletti a készletek mértéke, talán nem is meglepő az árak csökkenése.

Az olajjal való kereskedésre már kisebb hatással van az Iránnal fennálló vitás helyzet, illetve a nigériai zavargások. A Nemzetközi Energia Ügynökség(IEA) állítása szerint a fennálló olajkészletekből 18 hónapon keresztül tudnák pótolni az iráni kiesésből származó hiányt. A brent árfolyamának alakulásaEnergia - alapanyag melléklet Az elemzők nagy része reálisnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés