Előfizetői tartalom

Ki irányítja a gáz- és olajipart? (Revanspolitika a háttérben)

Portfolio
Gereben Ágnes, az ELTE Bölcsészettudományi Karának tudományos főmunkatársa a mai energiaügyi konferencián előadását azzal kezdte, hogy az alternatív energiaforrások egyelőre nem jelentenek valós alternatívát a szénhidrogénekkel szemben. Az egyes alternatív energiaforrások (pl. biomassza) akár 30%-os arányának belátható időn belüli elérésére vonatkozó prognózisokat a szakértő komolytalannak nevezte.

Gereben elmondta, hogy a FÁK államokban és a Közel-Keleten történt minden fontosabb eseményt - beleértve a az iraki "felszabadító hadműveletet is" - a szénhidrogén kitermeléshez kapcsolódó eszközök és a készletek tulajdonjoga mozgat, illetve mozgatott. A háttérben természetesen az orosz elnök, és volt KGB-s környezete áll, akik a Gazprom-on keresztül maga gyűrik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés