Előfizetői tartalom

Egy legenda utolsó napja

Portfolio
A mai napon lejár Alan Greenspannek, az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (FED) elnökének mandátuma, így a monetáris politikában komoly eredményeket felmutató, bő 18 évig tartó Greenspan-korszak lezárul. Az utód Ben Bernanke holnaptól. A március 6-án 80. életévét betöltő Greenspan ma utoljára még ellátja elnöki teendőit a Nyíltpiaci Bizottság kamatmeghatározó ülésén, és a piaci várakozások szerint 25 bp-os kamatemeléssel búcsúzik a FED éléről.

Bírálatok és igazságok. Greenspan - akinek első mandátuma a FED élén 1987. augusztus 11-én indult - a pénzügyi világban óriási megbecsülést és odafigyelést vívott ki magának, magasra helyezve a lécet utódja számára. Greenspan a 18 évi kormányzás alatt arra törekedett, hogy "előrelátó" monetáris politikai döntésekkel elkerülhetők legyenek a nagy gazdasági kilengések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés