Előfizetői tartalom

Kóka: elmaradt döntések, felpuhult direktívák jellemzik az európai energiapolitikát

Portfolio
Felpuhított direktívák és elmaradt döntések jellemzik az európai energiapolitikát az elmúlt években - jelentette ki Kóka János, gazdasági miniszter nem sokkal ezelőtt egy budapesti energiaipari konferencián az EnergiaInfó tudósítása szerint. A kialakult függőség hosszú távon nem tartható fenn, szükség van a hatékonyság javítására, és a megújulók részesedésének növelésére, technológiai innovációra az energiaiparban.

A szakma régóta sokféle javaslatot megfogalmazott Magyarország ellátásbiztonságának javítása érdekében, érdemi előrelépés azonban nem történt. Másfél éve vagyok miniszter - jelentette ki Kóka - és nem értem, hogy lehet egy olyan projektet húzni, mint a Nabucco. Mintha a politikusokból hiányozna az előrelátás képessége. Ha ma nem vesszük komolyan ezt a problémát, nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés