Előfizetői tartalom

Nem magas az adó- és járulékterhelés Magyarországon - 5 fontos lépés 2006-ban

Portfolio
A közvélekedéssel ellentétben nem magas Magyarországon az adó- és járulékterhelés - jelentette ki Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkára a mai sajtótájékoztatón. Jelezte, hogy idén a tárca számításai szerint a GDP 37.9%-át teszi ki az adó- és járulékbevétel. Jövőre az államtitkár elmondása szerint a jelentős adócsökkentési lépések hatására a GDP 36.3%-ára csökken ez az arány. Már november közepén kihirdetésre kerültek a jövő évi várható főbb adóváltoztatások, a mai sajtótájékoztatón ezeket összegezték, illetve néhány fontos változásra külön is felhívták a figyelmet.

Katona Tamás öt pontban foglalta össze a jelentősebb változásokat (melyek a 100 lépés programban 13 lépésben öltöttek testet 5 éves adócsökkentési programként) 1. ÁFA: a felső kulcs 25-ről 20%-ra mérséklődik (általánosan január elsejétől kell alkalmazni, az üzemanyagoknál már november elsején életbe lépett ez a változás). Az államtitkár megjegyezte, hogy a felső...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés