Előfizetői tartalom

Adóellenőrzési tervek - mikre "harap" majd 2006-ban az APEH?

Portfolio
A Pénzügyminitérium az adófizetési morál (további) javulását szeretné elérni, és ezzel kapcsolatban kéri a felügyelete alá tartozó szerveket (pl. APEH, VPOP), hogy mindent tegyenek meg azért, hogy a tervezett adóbevételek realizálódjanak - mondta el egy mai sajtótájékoztatón Katona Tamás, a tárca közigazgatási államtitkára. "Kiemelten kezeljük a foglalkoztatással összefüggő jogsértéseket", melyek a foglalkoztatási helyzet javulását, a gazdaság fehérítését célozzák. Katona szerint bizonyára nem a valós helyzetet tükrözi az, hogy Magyarországon mintegy 1 millió ember csak a minimálbért keresi meg.

A foglalkoztatási terület mellett az ÁFA-fizetési fegyelem javítását is igyekszik elérni a tárca, ennek kézzelfogható jeleként Katona Tamás elmonta, hogy az elmúlt hónapok ÁFA-bevételi prognózisai felülteljesültek. Ezeken túlmenően a jövedéki ellenőrzések további szigorítására törekszik a tárca (üzemanyag, cigaretta). A konkrét adóellenőrzési irányelvek kihirdetésére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés