Előfizetői tartalom

2006-os változások: enyhült a korlát a béren kívüli juttatásokra (PwC)

Portfolio
Az adómentes természetbeni juttatások és a bevételnek nem minősülő tételek 2006. január 1-től korlátozás alá esnek. Előnyös változást jelent az eredetileg előterjesztett adócsomaghoz képest, hogy az Országos Érdekegyeztető Tanács keretein belül folytatott tárgyalások következtében pozitívan módosult egyes béren kívüli juttatások adómentes korlátja.

Az Országgyűlés elé terjesztett törvényjavaslat első verziójában ez a mérték az éves bruttó jövedelem 15 százaléka, de legfeljebb 500 ezer forint volt. Ehhez képest, a november 7-én sorra került zárószavazáson elfogadott törvény értelmében nem lesz százalékos korlátja az adómentesen adható béren kívüli juttatások értékének, ám az évi 500 ezer forintos limit 400...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés