Előfizetői tartalom

Változik a Gt - megszűnő társasági formák

Portfolio
2006. július 1. napján előreláthatólag hatályba lép a gazdasági társaságokról szóló új törvény, amely a jelenleg hatályos 1997. évi CXLIV. törvényt fogja felváltani - olvasható a PwC hírlevelében. Ez a társasági törvény harmadik reformja, amelynek a jogalkotó által megfogalmazott cél szerint elsősorban a kor követelményeinek megfelelő szabályozást és az európai jogharmonizációhoz történő igazodást kell szolgálnia. Egyértelmű törekvés, hogy egyszerűsödjön a magyar társasági jog, csökkenjen a formalizmus, gyorsabb legyen a cégbejegyzési eljárás.

Néhány fontos változást sorolunk fel, a teljesség igénye nélkül. • Megszűnik az egyszemélyes társaságokat érintő tilalom, mely szerint nem lehetnek egyedüli tagjai, illetve részvényesei más gazdasági társaságnak. • Lehetőség lesz a társaság legfőbb szervének ülésein a tagsági jogokat elektronikus hírközlő eszköz útján gyakorolni. •Változik a vezető tisztségviselők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés