Előfizetői tartalom

Wilma erősebb mint elődei - 60-70%-os esély...

Portfolio
Emelkedést mutat a mai kereskedés során a Brent típusú kőolaj spot ára, mely elsősorban Wilma aktivitásának tudható be. A trópusi vihar mára 5-ös erősségű hurrikánná nőtte ki magát és várhatóan a hét során elhagyja Kubát, majd Florida felé veszi az irányt. Amennyiben az előrejelzések helyesnek bizonyulnak, a texasi és louisianai olajkitermelő és finomító egységek nincsenek veszélyben.

Londoni traderek szerint azonban, mivel Wilma sebesség alapján erősebbnek tűnik Ritánál és Katrinánál, amint csekély esély is mutatkozik az olajpiac számára kiemelten fontos területek elérésére, az olaj ára pillanatok alatt meredek emelkedésbe kezdhet. Wilma várhatóan 2 nap múlva ér el a Mexikói-öböl térségébe, Floridát pedig hétvégére érheti el. Jelen pillanatban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés