Előfizetői tartalom

Joker-megoldás a kormánytól: 20% ÁFA mindenre már októbertől!

Portfolio
Az eredetileg tervezett jövő január elseje helyett már most október elsejétől 25-ről 20%-ra csökken az összes termék ÁFA-kulcsa, de a legújabb tervezet szerint azt alkalmazni csak az üzemanyagoknál kell október 1-től, míg a többi terméknél csak 2006. január 1-től - mondta el a portfolio.hu érdeklődésére Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium sajtófőnöke. Mindezt azért kell így megtenni, hogy kikerüljük az unió aggályát, amely arra vonatkozott, hogy nem lehet csupán egy termékkör esetében csökkenteni az ÁFA-kulcsot, azaz nem lehet háromnál több adókulcs ugyanazon adónemből (5, 15, 20, illetve 25% az ÁFA esetében).

Pichler jelezte, hogy a napokban benyújtott törvénymódosítás szerint nem csak az üzemanyagok esetében hozzák előre a legfelső, 25%-os ÁFA-kulcs csökkentését, hanem minden - ezen kulcs alá eső - terméknél, így a magyar szabályozás nem lesz ellentétes az EU 6-os direktívájával. Elmondta azt is, hogy az üzemanyagoknál az előrehozott alkalmazás az október-december között...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés