Előfizetői tartalom

Katrina: összességében zéró hatás?

Portfolio
Nagyjából kiegyenlítettnek ítélik meg a legnagyobb amerikai és londoni befektetési bankok elemzői a Katrina hurrikán gazdasági növekedésre gyakorolt hatásait. Az USA GDP növekedése a harmadik és a negyedik negyedévben a korábban vártnál 0.4-0.7% ponttal lehet alacsonyabb, ugyanakkor a következő év első és második negyedévében hasonló nagyságrenddel lehet magasabb az újjáépítések miatt.

A hurrikán utóhatásait egyelőre még csak találgatja a közgazdász társadalom, de a most uralkodó vélemények szerint nem várható komolyabb visszaesés, recesszió az amerikai gazdaságban. Mindenképpen meghatározó, hogy az olajárak hogyan alakulnak, a 70 dolláros szint milyen tartósnak bizonyul, illetve innen hosszabb időre felfelé vagy lefelé mozdulnak az árak. Érdemi gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés