Előfizetői tartalom

Ecostat: gyorsabb növekedés, gyengülhet a forint

Portfolio
Az ECOSTAT Gazdaságelemző és Informatikai Intézet előrejelzése szerint a gazdasági növekedés üteme 2005-ben magasabb lehet a korábban vártnál. A második negyedévi GDP gyorsbecslés eredménye alapján az éves növekedési ütem meghaladja a 3.5 százalékot. Az elmúlt időszakban kedvezően alakultak a reálgazdasági mutatók. Mérséklődött az infláció, a pénzügyi egyensúly azonban továbbra sem stabil. A forint árfolyama gyengülhet az év hátralévő részében.

Az Egyesült Államok gazdasága az első félévben 3.6 százalékkal bővült, az irányadó kamat folyamatosan emelkedett. A növekedésben meghatározó a lakossági fogyasztás, valamint a belföldi beruházások. Az Európai Unió növekedési üteme a második negyedévben 1.3 százalékot ért el, míg a közös valutát használó országok GDP-je 1.2 százalékkal bővült az előző év...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés