Előfizetői tartalom

Mi lesz az EHO-val: szélesített adóalap január 1-től?

Portfolio
Elkészült a 2006. évi adójogszabályok kodifikált változata, a Pénzügyminisztérium a koalíciós pártok visszajelzését várja - írja a VG. Az egyeztetések egyik vitás pontja az egészségügyi hozzájárulás (EHO). Egyelőre nem tisztázott, hogy a 4%-os terhet pontosan milyen jövedelmekre terjesztenék ki. A pénzügyi tárca a szélesebb adóbázistól jövőre 50-60 mrd Ft plusz bevételt remél.

Az eredeti javaslat szerint az adó alapját képezné a tőke- és osztalékjövedelem, az árfolyamnyereség, az ingóság eladásából származó jövedelem illetve az ingatlan bérbeadása utáni jövedelem. Az adó mértéke tehát 4% 400 ezer Ft-os felső határral. Az SZDSZ ellenzi az adóalap fenti szélesítésének több vonását. Egyelőre a teljes költségvetési tervezetről a kabinetben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés