Előfizetői tartalom

MDF: fenn kellene tartani az iparűzési adót

Portfolio
Az MDF szerint a vállalkozások adóterheinek csökkentése mellett fenn kellene tartani az iparűzési adót. "Meg kell találni a módját annak az adórendszer módosítása során, hogy tudjuk az iparűzési adó fenntartása mellett az adóterheket úgy csökkenteni, hogy a vállalkozók valóban jobb helyzetbe kerüljenek" - mondta csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője az MTI írása szerint.

Az MDF álláspontja szerint szükséges az adócsökkentés a vállalkozások esetében, ugyanakkor figyelemmel kell lenni a forráshiánnyal küzdő önkormányzatok helyzetére is. Éppen ezért a vállalkozások terheit úgy kellene csökkenteni, hogy a helyi iparűzési adó levonható legyen egyéb, realizálható adóformákból. Az adóreformnak a vállalkozók támogatását és az önkormányzatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés