Előfizetői tartalom

Nincs nap olajcsúcs nélkül? - Az OPEC kivár

Portfolio
Újabb rekord szintre lendült a Brent típusú kőolaj világpiaci ára, mely 58.5 dolláros szinten is járt a kereskedés korai szakaszában. A piacot elsősorban azon aggodalom irányítja, hogy a kínálat nem lesz képes kielégíteni a keresletet, elsősorban a világ legnagyobb energiafogyasztó országában, az Egyesült Államokban.

Az amerikai könnyűolaj hordónkénti ára már áttörte a 60 dolláros árszintet és elemzők szerint ez a lélektanilag fontos szint többé a Brent számára sem áttörhetetlen. Az augusztusi határidős Brent már 59 dollár feletti árszinten forog, mely irányt mutat a spot piacnak is. Texasi szakértők szerint a 60 dolláros szint áttörése után nem következhet más, mint annak tesztelése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés