Előfizetői tartalom

Perifériák az élen - adórendszer a fókuszban

Portfolio
A BAK Basel Economics elemzése szerint elsősorban a periférián található európai régiók azok, melyek az uniós gazdaság növekedésének motorját jelentik. A Le Figaro által idézett tanulmány szerint Nagy-Britannia, Írország, Spanyolország, Skandinávia valamint Kelet-Közép-Európa az a térség, mely viszonylag gyorsan fejlődik, 2000 és 2004 között az éves átlagos növekedés 2% volt. Ezen országok gazdaságai sikeresen jutottak túl az évezredváltás idején kialakult recessziós perióduson.

Az újság felhívja a figyelmet, hogy évtizedekig az az eszme uralkodott Európában, hogy a gazdaságpolitikának a központi régiók fejlesztésére kell koncentrálnia, ezek azok az államok, melyek dinamikussá tehetik az uniós gazdaságot. Azonban az idők változnak, a tézisek ellenére a gyakorlat mást mutat. A tanulmány két államot kiemel, melyre a fenti megállapítások nem igazak:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés