Előfizetői tartalom

PWC az adótörvények várható változásáról

Portfolio
A legfontosabb változás a helyi iparűzési adó alapjának 2006. január 1-től hatályos módosítása. A Kormány Magyarország pénzügyi, üzleti regionális központtá emelése érdekében tervezi a helyi iparűzési adó terheinek csökkentését. A törvény szerint a nem hitelintézetnek, pénzügyi vállalkozásnak, biztosítónak vagy befektetési vállalkozásnak minősülő vállalkozások tekintetében a kamat- és jogdíj bevételek kikerülnének az adó alapjából. Ez az intézkedés számottevő megtakarításokat tesz lehetővé a főleg vállalatcsoporton belüli finanszírozással foglalkozó vagy jelentős jogdíjjövedelmet elérő vállalkozások számára.

Az elfogadott módosítás szerint kedvező adózásra tarthat számot az üvegházhatású gázok kibocsátási egységeinek kereskedelméből származó jövedelem. A társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény (Tao) adóalap-csökkentő tételként határozza meg az üvegházhatású gázok kereskedelméből származó árbevételnek az átruházott kibocsátási egység bekerülési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés