Előfizetői tartalom

Összesen 7.5 milliárdos áfacsalást tárt fel az APEH az importáfa visszautalása ellenőrzésekor

Portfolio
A kiutalás előtti tételes áfavizsgálatok során április végéig mintegy 7.5 milliárd forint nettó adókülönbözetet állapított meg az adóhatóság a közösségi adószámmal rendelkezőknél. Emiatt 3.5 milliárd forint adóbírságot vetettek ki - tudta meg a Világgazdaság Juhász Istvántól, az APEH APEH ellenőrzési ügyekben illetékes elnökhelyettesétől. Az adatok összegzése még tart, de annyi elmondható, hogy a feltárt adóhátrány és a büntetés összege valószínűleg nagyobb, mint a vizsgálatok elhúzódása miatt a költségvetés által fizetendő büntetőkamat.

A tételes vizsgálatok keretében több mint 7000 adóbevallást ellenőriztek, amelyek 10 százaléka zárult valamilyen - összességében 1.4 milliárd forintnyi - megállapítással. Idén a tételes ellenőrzések során 6.1 milliárd forint nettó adóhiányt állapítottak meg.Kapcsolódó cikkünk2005.05.05 09:25 Közel 7 milliárd forint büntetőkamat a késedelmes áfavisszautalások miattAz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés