Előfizetői tartalom

Az Adatvédelmi Biztos szerint törvényes az APEH gyakorlata

Portfolio
Az APEH törvényesen jár el, ha a személyi jövedelemadó kötelezettség vizsgálata során mind a vállalkozásból származó jövedelmek, mind az egyéb, vállalkozáson kívüli jövedelmek adókötelezettségét ellenőrzi és ennek keretében a vállalkozással kapcsolatos számlákról is adatszolgáltatást, igényel a bankoktól. Az adóhatóság ezzel kapcsolatos általános gyakorlata - állapítja meg Dr. Péterfalvi Attila Adatvédelmi Ombudsman az APEH elnökének írt levelében - adatvédelmi szempontból megfelel a törvényi felhatalmazásnak és a célhoz kötöttség elvének.

Az adatvédelmi biztos arról kért felvilágosítást az APEH-tól, hogyan kapcsolódik egyazon személy magánszemélyként és egyéni vállalkozóként való ellenőrzése; tájékoztatják-e az adózót, hogy a revízió az egyéni vállalkozói tevékenyégére is kiterjedhet. Az adóhivatal tájékoztatása szerint az egyéni vállalkozó ugyanazon az szja-bevalláson ad számot minden nemű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés