Előfizetői tartalom

A borravalót is megadóztatná a kormány

Portfolio
A kormány a tegnapi ülésén elfogadta a száz lépés politikájával kapcsolatban hétfőn ismertetett, a foglalkoztatást érintő intézkedések végrehajtási menetrendjét. A fő cél a munkaerőpiac kifehérítése, kiemelt hangsúlyt kap az építőipar, a vendéglátás és az idegenforgalom. A kormány javaslata szerint a vendéglátásra vonatkozó jogszabály tegye kötelezővé a 0 és 15 % közötti borravaló feltüntetését a számlán, mert a felszolgálásban részt vevők jövedelmét kiegészítő borravaló a személyi jövedelemadó alapját képezi - érvelt a miniszterelnök a tegnapi kormányszóvivői sajtótájékoztatón a Napi Gazdaság beszámolója szerint.

Kapcsolódó cikkünk2005.05.02 15:35100 lépés: álláskeresési támogatás, kék munka, GYES, prémium évek programA fekete munka elleni szigorúbb fellépés végrehajtási terve szerint a 30 millió forint feletti beruházásoknál szigorodik az építési engedélyezési eljárás, illetve fokozottabb adó- és munkaügyi ellenőrzésekre számíthatnának a vállalkozók. A kormány elfogadta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés