Előfizetői tartalom

A szomszédos vámügynökségekhez mehetnek a magyar importőrök

Portfolio
Amint arról korábban beszámoltunk, a harmadik országból importáló vállalatoknál szigoríthatják az önadózásra vonatkozó rendelkezéseket. Ennek célja az illetékes tárca szerint az ÁFA-elkerülés visszaszorítása, ugyanakkor Sípos László, a Magyar Vámszövetség elnöke a Napi Gazdaságnak nyilatkozva attól tartott, hogy minden, harmadik országgal kapcsolatban álló késztermék-importőr és a félkész termékeket vagy alapanyagokat importáló kisebb és közepes cég is átpártol a szomszéd országok vámügynökségeihez. Ezzel az ÁFA és vámbevétel együttes kiesése valósulhat meg az eredeti szándékkal ellentétben.

Az új rendelkezés értelmében (ha azt a Parlament elfogadja) a harmadik országból importáló cégek csak akkor kapnának önadózásra engedélyt, ha a közösségi vámjog alapján megbízható vámadózónak minősülnek, és legalább egy éve hazánkban nyilvántartásba vett adóalanyok. Ehhez jön még, hogy az előző évben az export illetve az uniós értékesítés a teljes forgalom...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés