Előfizetői tartalom

Visszaáll a kivetéses módszer az importáfa-befizetéseknél

Portfolio
Az indokoltnál kevesebb importhoz kapcsolódó áfabevétel miatt az unión kívüli (harmadik országból származó) import esetében visszaáll a tavaly május elseje előtti rendszer, azaz az önbevallás helyett a vámhatóság veti ki az általános forgalmi adót - erősítette meg a portfolio.hu értesülését Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium sajtófőnöke.

Pichler elmondta, hogy a régi rendszerre való visszaállás az unión belülről származó import esetét nem érinti, azaz ott továbbra is a tavaly májusi EU-csatlakozás óta bevezetésre került önbevallásos rendszer marad életben. A szóvivő a harmadik országokból származó behozatal esetén utalt rá, hogy "a megbízható adózók esetében megfelelő kedvezmények lennének, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés