Előfizetői tartalom

Áfavisszautalások: áprilisban csattan az államháztartáson az ostor? (korr.)

Portfolio
A Pénzügyminisztériumtól kapott információink alapján mintegy 104 milliárd forintnyi az az összeg, amelynek visszautalása még várat magára a 2004-es importáfabefizetésekhez kapcsolódóan, szemben a Napi Gazdaságban ma megjelent mintegy 200 milliárdos visszautalási elmaradással. Ennek ellenére továbbra is igaz lehet az, hogy a visszautalásra váró összeg jelentős kedvezőtlen tényező lehet az államháztartás e havi egyenlegére. Bár sok adózó a negyedéves áfabevallásra tért át - akik áprilisban fizetik be a költségvetésbe az adót -, ennek ellenére is kétséges, hogy ezek a tételek ellensúlyozni tudják a 104 milliárdos nagyságrendű visszautalásokat.

A tavalyi negyedik negyedévre vonatkozóan összesen még mintegy 80, míg a harmadik negyedévre még mintegy 24 milliárd forintos visszafizetési kötelezettsége van az APEH-nek. A Pénzügyminisztérium korábban azt közölte, hogy április végéig lezárja a 2004-es évre vonatkozó visszautalásokat (az uniós társhatóságoktól megérkeznek a kontrolladatok), azaz májusra már nem halasztják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés