Előfizetői tartalom

Adóemelések Görögországban

Portfolio
Az ÁFA, illetve az alkohol- és dohány termékek jövedéki adójának emelésére készül Görögország - írja az MTI. Az adóemelésekre azért kerül sor, hogy az ország teljesíteni tudja az államháztartási deficitre vonatkozó maastrichti kritériumot. A hír azért érdemel figyelmet, mert nem csak az új EU tagok, valamint az EU aspiránsok csökkentik roham léptekkel adókulcsaikat, hanem az eurózóna egyes tagjai is.

2004-ben a görög deficit a GDP 6.1%-a körül volt, így a görög kormány vállalta, hogy a deficitet idén 2.8%-ig szorítja le, de most a gazdasági tárca kénytelen volt jelezni, hogy 3.5 százalék körül várható ez az érték 2005-ben. Az ÁFÁ-t a kormány már április 1-től emelné a legjellemzőbb termék- és szolgáltatás-kategóriában a mostani 18-ról 19%-ra, az élelmiszerekre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés