FONTOS Amerikai elnökválasztás: váratlan fordulat a versenyben, bejöhet a demokraták számítása
 
Előfizetői tartalom

A Fészekrakó program, a lakásépítő cégek és az APEH

Portfolio
A Fészekrakó program keretében új lakáshoz államilag támogatott hitelre csak azok jogosultak, akik olyan építési vállalkozótól hoznak számlát, amely az APEH nyilvántartásában működő adóalanyként szerepel. Az érintett egyéni és társas vállalkozásoknak tehát érdemes regisztráltatniuk is magukat az adóhatóságnál. A regisztrációt kérő, működő adóalanyok listája felkerül az internetre is.

Az állam a jövőben akkor támogatja kedvezményes hitellel az otthonteremtést, ha az építtető a költségeit legalább 70 százalékban hiteles számlákkal igazolja, föltéve, hogy a számla kibocsátóját az adóhatóság működő adóalanyként tartja nyilván. Az intézkedés nyilvánvaló célja a feketegazdaság visszaszorítása, illetve hogy a kedvezmény olyanokhoz jusson, akik megfizetik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés